Catering

 

Wielkie emocje podczas meczu czy wspaniała atmosfera w trakcie koncertu, doborowe towarzystwo i najwyższa jakość świadczonych usług składają się na Lechia Gdańsk Prestige Club. Dopełnieniem tego wszystkiego jest wyśmienita kuchnia.

Catering to jednak coś więcej niż dobrze przygotowany posiłek, to także sposób jego podania, odpowiedni serwis i profesjonalna organizacja. Naszym atutem jest innowacyjne podejście w kreowaniu oferty gastronomicznej i opracowaniu technologii gastronomicznej. Dla każdego wydarzenia tworzymy niepowtarzalne oraz pomysłowe menu co gwarantuje niezapomnianą atmosferę.

Za strefę gastronomiczną na stadionie odpowiada firma Sports Hospitality – stały partner Stadionu Energa Gdańsk. Świadczy ona wyspecjalizowane usługi gastronomiczne na obiektach sportowych w zakresie cateringu masowego: stref VIP (restauracja ATOM Club, loże VIP), komercyjnych restauracji i barów (T29 sports Bar & Restaurant), stref publicznych (kiosków gastronomicznych do szybkiej obsługi kibiców), oraz innych imprez sportowych i okolicznościowych.

Przykładowe menu podczas imprezy masowej: Miejsca biznesowe
Dania podawane przed meczem:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami pikantny sos z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera
Przekąski zimne:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Carpaccio wołowe z parmezanem kaparami i sałatką z rukoli
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu
Przekąski podawane w czasie przerwy i po meczu:
Kartoflanka dominikańska z borowikami i świeżym majerankiem
Wątróbka drobiowa pieczona w bekonie z jabłkami
Boeuf strogonof z wołowiny w sosie musztardowym
Udziec z kurczaka nadziewany warzywami pieczony w pikantnym sosie śródziemnomorskim
Małże nowozelandzkie zapiekane z białą cebulą bekonem i ziołami
Kluseczki ziemniaczane z oliwą i parmezanem
Bufet deserowy:
Fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami
Shoty z owoców egzotycznych
Pistacjowe brownie
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappuccino na waniliowym biszkopcie
Sernik nowojorski
Torcik cytrynowy
Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane
Wino czerwone i białe, Wino grzane, Piwo

Przykładowe menu podczas imprezy masowej: Loże VIP
Bufet gorący:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami pikantny sos z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera
Przekąski w trakcie meczu i przerwy podane do loży:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Polędwiczka pieczona z marynaty tymiankowo imbirowej
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu
Desery:
Schoty z owoców egzotycznych
Pistacjowe brownie
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus capucino na waniliowym biszkopcie
Trufle z zieloną herbatą matcha
Sernik nowojorski
Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane
Wino białe i czerwone, Wino grzane
Piwo, Whisky, Wódka

Newsletter

GET /catering/

[Warning] Unknown: write failed: No space left on device (28)

GET /catering/

Line 0 in Unknown

Trace

GET /catering/

[Warning] Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

GET /catering/

Line 0 in Unknown

Trace